Érdekel az Internet of Things világa?

Ha vannak ötleteid, hogyan lehetne gazdaságosabb, kompaktabb és hatékonyabb eszközöket csinálni, akkor...

A jelentkezés lezárult!

Gyere el, fejleszd tovább ötleted!

Nyerj akár 500.000 Forintot 24 óra alatt!

A T-Systems, és a KiBu - a T-Systems innovációs laborja - a Szegedi Tudományegyetem közreműködésével keresi azokat az ötleteket, amelyek a NarrowBand IoT (NB IoT) hálózat technikai specifikumaira alapozva, IoT rendszerek és/vagy szenzorok kreatív felhasználását célozza meg. Illetve működési hatékonyságban, fogyasztásban, és kompakt tervezésben versenyképesek. Fontos, hogy a megoldások legyenek termékesíthetőek és rendelkezzenek üzleti potenciállal.

Gyere el 24 órás IoT Hackathonunkra és valósítsd meg ötleted. Mi gondoskodunk arról, hogy érdekes emberekkel találkozz, biztosítjuk a munkádhoz szükséges eszközöket (fejlesztői kit, szenzorok, aktuátorok) és mentorokat, akikre támaszkodhatsz, hogy a legjobbat hozd ki az ötletedből.

Most csak annyit kell tenned, hogy regisztrálsz a 24 órás erőpróbára. A helyek száma korlátozott, ezért jelentkezz minél előbb, nehogy lemaradj a lehetőségről!

24:00
Időpont április
26 -tól
27 -ig
Szegedi
Tudomány-
egyetem

Kiket keresünk?

  • IoT téma iránt érdeklődőket bármely szakterületről (pl. IT, mérnök, közgazdász)
  • Lehetsz egyetemista, főiskolás, freelancer, vagy saját céggel rendelkező, nincs kikötés
  • Kész csapatokat (1-5 fő) vagy egyéni indulókat
Tranzisztorok
Jelentkezési határidő
2019. április 16. 24:00h

Milyen fókuszterületek mentén várjuk az ötleteket?

Agrárium
Agrárium (Internet of Living things)

Az IoT egyik legfontosabb alkalmazási területe az élő szervezetekről adatokat gyűjtő intelligens szenzorokra épülő rendszerek fejlesztése.

Telemedicina
Telemedicina

Az új IoT szenzorok egyedi lehetőségeket teremtenek az életvitel és egyes vitális paraméterek monitorozására, ezzel új távlatok nyílhatnak meg.

Mit nyerhetsz?

A nyertes csapatok lehetőséget kaphatnak ötletük közös piaci bevezetéséhez a T-Systems-szel.

A Program szervezője fenntartja a jogot, hogy ha nem talál megfelelő ötletet, nem köteles nyertest hirdetni.

A jelentkezés lezárult!
1
Nettó 500.000 Forint / csapat
2
Nettó 300.000 Forint / csapat
3
Nettó 100.000 Forint / csapat
+
Egyetemi különdíj Nettó 300.000 Forint / csapat

Kik segítik a munkádat?

A verseny alatt a T-Systems, a KiBu és a Szegedi Tudományegyetem szakértői segítik és értékelik majd munkátokat.
Makra Sándor
Makra Sándor
Villamosmérnök KiBu
Makrai Patrik
Makrai Patrik
Technical project lead KiBu
Tóth Márton
Tóth Márton
Electrical developer KiBu
Farkas Zoltán
Farkas Zoltán
Üzletfejlesztési és innovációs szakértő T-Systems
Belovai Beáta
Belovai Beáta
NBIoT Szakértékesítő T-Systems
Szabó Tibor
Szabó Tibor
Szenior rendszermérnök T-Systems
Dr. Kiss Ákos
Dr. Kiss Ákos
Adjunktus Szegedi Tudományegyetem
Pflanzner Tamás
Pflanzner Tamás
Kutató Szegedi Tudományegyetem
Gál Péter
Gál Péter
Doktorandusz, vezető fejlesztő Szegedi Tudományegyetem

Timing

március 21 Jelentkezés indulása
április 16 Jelentkezés lezárása
április 19 Kiválasztott csapatok értesítése
április 26. Szegedi Tudományegyetem 6720 Szeged, Dugonics tér 13.
13.00 - 14.00
Érkezés, regisztráció, asztalok elfoglalása
14.00 - 15.00
Megnyitó, eligazítás
15.00
Hackelés indulása, mentori konzultáció
21.00
Pizza vacsora
április 27. Szegedi Tudományegyetem 6720 Szeged, Dugonics tér 13.
08.00 - 10.00
Reggeli (szendvics, müzli, gyümölcs)
10.00 - 12.00
Státusz
12.00 - 13.00
Ebéd
13.00 - 15.00
Utolsó simítások
15.00 - 17.00
Prezentációk
17.00 - 17.30
Díjátadó

Mit jelent az NBIoT a
T-Systems számára?

A T-Systems az ország egyik piacvezető infokommunikációs vállalata, mely már több mint 20 éve meghatározó tevékenységet folytat úttörő alkalmazások és jövőbe mutató, innovatív megoldások fejlesztésében. A vállalat 2018-ban elsőként biztosított NBIoT hálózatot Magyarországon partnereinek, mely jelenleg az ország területének közel hatvan százalékán érhető el, de a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben egyre nagyobb területet fed le.

A keskenysávú IoT (Narrow Band IoT) a dolgok internete számára kifejlesztett új, kiemelkedő beltéri penetrációval rendelkező, alacsony költségű és energia felhasználású hálózati technológia, mely megfelel számos ipari, közszféra és lakossági IoT felhasználási terület által támasztott elvárásnak.

Ezen tulajdonságoknak köszönhetően a technológia olyan felhasználási területeket és alkalmazásokat céloz meg, melyeket meglévő hálózatokkal/megoldásokkal nem lehet hatékonyan kiszolgálni.

Tudj meg többet a T-Systems jelenlegi IoT/NB-IoT fejlesztéseiről és partnerprogramjáról

Bővebben

Mit jelent az IoT a Szegedi Tudományegyetem számára?

A Szegedi Tudományegyetem Szoftverfejlesztés Tanszékén az ezredforduló óta folyik kutatás-fejlesztés korlátozott erőforrású beágyazott eszközök területén. A kutatások kéz a kézben jártak az iparági fejlődéssel, és szervesen kapcsolódtak az elmúlt években jelentős szerepet kapó Internet-of-Things koncepcióhoz. Napjainkban a Tanszéken folyó munka lefedi az IoT teljes vertikumát a végponti eszközöktől a számítási felhőkig, az alaptechnológiától a valós alkalmazásokig.

Csapatunk vezető szerepet tölt be egy egyetemi és ipari együttműködésben, a JerryScript projektben, mely a világ legkisebb Javascript motorját fejleszti. Telemedicina területén az IoT megoldások lehetőségeket teremtenek úgy az életvitel, mint egyes vitális paraméterek monitorozására, lehetővé válik a lakásba helyezett mozgás és nyitás érzékelők segítségével a napi aktivitás nyomonkövetése, ebben mintázatok azonosítása.

Az Élő Dolgok Internete (Internet of Living Things - IoLT) projekt keretében egy olyan platformot hozunk létre, ami segíti az agrárium és orvosi vizsgálatok területén okos alkalmazások fejlesztését.

FAQ

A hackathon egy olyan 24 órás innovációs ötletfejlesztési verseny, ahol összemérheted tudásodat másokkal. A verseny alatt egy meghatározott témában kell ötletet kidolgozni, majd a 24. óra végén egy szakmai zsűrinek prezentálni.
A részvétel mindenkinek ingyenes.
Az eseményt magyarul tartjuk.
A laptopod és a munkához elengedhetetlen eszközök (pl. töltő) mindenképp legyenek. Ételt, fejlesztői kit-et mi biztosítunk.
Igen, az esemény során technológiai oldalról a KiBu mentorai, üzleti oldalról pedig a T-Systems mentorai lesznek segítségetekre.
Minden étkezést, kávét, vizet biztosítunk az egész esemény alatt. Speciális étkezési igényeiteket mindenképp jelezzétek felénk a jelentkezés során.
Nem, bármikor hazamehetsz, de fontos, hogy segítséget csak a helyszínen tudunk adni.
A Hackathonra kész csapatok vagy egyéni indulók jelentkezését várjuk.
Igen! Az ötleteket előszűrjük és a Hackathonra bejutó csapatokat április 19-ig értesítjük.
A Hackathon során fejlesztett ötlethez kapcsolódó személyhez fűződő és vagyoni jogok jogosultjai a Pályázók. A további együttműködés feltételeit a T-Systems és KiBu a Pályázóval kötött külön megállapodásban rögzíti az esemény után.
Az ötleted megalkotásához eszközöket is biztosítunk az SOS Electronic kínálatából. A jelentkezési lapodon tüntesd fel mi az amire szükséged lenne, és mi előkészítjük azt, vagy az ahhoz legközelebb álló fejlesztői eszközöket, szenzorokat és aktuátorokat.
A bemutatott munkádat a T-Systems, a KiBu, és a Szegedi Tudományegyetem szakértőiből álló zsűri fogja értékelni.
Újdonságérték, üzleti potenciál, megvalósíthatóság, elkészült megoldás és pitch minősége, csapatkohézió.
Napjainkban olyan trendeket, paradigmaváltásokat figyelhetünk meg, melyeknek jelentős hatása lehet a telemedicinára is. Olyan szenzorok jelennek meg, melyek egyes telemedicina területeken teljesen új távlatokat nyitnak meg. Egyedi lehetőségeket teremtenek úgy az életvitel, mint egyes vitális paraméterek monitorozására. Az NBIoT mint átviteli technológia a kis fogyasztásával és a költséghatékony adattovábbításával egy jó megoldás lehet az életmód monitorozására valamint a vitális paraméterek folyamatos továbbítására. Itt két kiemelt terület lehet: gyűjtő pontként működve a különböző vitális paraméterek jelét mérő szenzorok összefogása és felhőbe továbbítása vagy egy elosztott a környezeti mérések alapján történő életmód vagy környezet monitorozással kontextuális információk gyűjtése és továbbítása. Az előbbire egy példa lehet a különböző Bluetooth képes szenzor illesztése és központba kötése (pl.: vérnyomás, okos karkötő, mérlég, ….) míg az utóbbira egy jó példa a lakásba helyezett mozgás és nyitás érzékelők segítségével a napi aktivitás nyomonkövetése, ebben mintázatok azonosításához szükséges információk gyűjtése (pl.: a hűtőre szerelt nyitásérzékelő, IR mozgásérzékelők jeleinek begyűjtése).
A Szegedi Tudományegyetem szakemberei a korábbi kutatás-fejlesztési eredményeikre alapozva az Élő Dolgok Internete (Internet of Living Things - IoLT) projekt keretében egy olyan platformot hoznak létre, ami segíti az agrárium és orvosi vizsgálatok területén okos alkalmazások fejlesztését. A platform támogatja a nagyon kis erőforrású szenzorok magas szintű programozását, fokozott figyelmet fordítva a biztonságos adatgyűjtésre és feldolgozásra. A projektben valós növénybiológiai, pszichiátriai és automatizált okos laboratóriumi alkalmazásokkal igazolják az IoLT platform felhasználási lehetőségeit. A platformhoz olyan szenzorokat illesztenek, melyek mérik az emberi aktivitást, mobilitást, az üvegházi környezet és a növények állapotát. A projekt keretében olyan olcsó, de okos eszközöket fejlesztenek, melyek alkalmasak lesznek egyedileg azonosított cserepekben nevelt növények környezeti körülményeinek – például fény, pára, hőmérséklet – valamint növekedésének és fiziológiai állapotának nyomon követésére. Az üvegházi körülményekre kidolgozott okos cserepekkel nyert tapasztalatok hasznosíthatók lesznek szántóföldi növény monitorozó szenzor hálózatok kifejlesztésére is.

Partnerek

Szegedi Tudományegyetem
Hell Energy Drink
S.O.S. Electronic